• Novinky

            • Projekt - Študenti študentom

            • V rámci projektu „Študenti študentom,“ žiaci  4. A Gymnázia sv. Edity Steinovej v Košiciach, vyzbierali finančné prostriedky a prostredníctvom Charity ich darovali iným študentom.  V podobnom duchu sa niesla aj „Vianočná zbierka s AT & T“ so sídlom v Bratislave, kde zamestnanci firmy AT & T vyzbierali ďalšie finančné prostriedky. Časť  týchto  prostriedkov oboch inštitúcií bolo 22. 12. 2021 venovaných prostredníctvom  Gréckokatolíckej eparchiálnej Charity štyrom vybraným žiačkam  SOŠSaP  sv. Jozafáta v Trebišove. Celé stretnutie sa nieslo v príjemnej atmosfére a  predvianočnú náladu umocnilo prianie šťastných Vianoc p. riaditeľa RNDr. S. Partilu.

            • ...na sv. Mikuláša

            • Napriek zlej pandemickej situácii, v ktorej sa nachádzame, nám iskierku nádeje a radosti priniesla návšteva sv. Mikuláša. Spolu so svojím sprievodom nás navštívil práve v deň svojho sviatku. Celou školou sa niesol nádherný hudobný sprievod a známa pieseň k sv. Mikulášovi „O, kto, kto Nikolaja ľubit...“.

              Mikuláš z Myry alebo svätý Mikuláš bol biskup. Narodil sa v maloázijskom gréckom meste Patara v rímskej provincii Lycii, dnes pri tureckom meste Demre. Zachránil mnoho odsúdených kresťanov, ktorých vykúpil vďaka svojmu bohatstvu. Na svoje náklady dal postaviť aj nemocnicu. Mikuláš sa stal obľúbeným biskupom, no ani on neunikol prenasledovaniu, bol zatknutý a na trest čakal vo väzení. Jeho najznámejším činom je určite zachránenie troch dcér. V meste totiž žila jedna rodina, ktorej otec prišiel o všetky peniaze a jeho tri dcéry si mali na živobytie a veno zarábať ako prostitútky. Keď sa to dozvedel Mikuláš, rozhodol sa im pomôcť. V noci dal do mešca peniaze a položil ich na okno domu, v ktorom rodina bývala. Svoju štedrosť, láskavosť a skromnosť preukázal aj našim žiakom a učiteľom. Okrem malej sladkosti nás obdaroval tým najvzácnejším, svojím požehnaním a prísľubom, že sa za nás bude v nebi prihovárať.

              Sv. Mikuláš bol boží muž, nehľadal svoju vôľu, ale pýtal sa Boha, čo má konať, aby oslávil jeho  meno. Podobne sme sa pýtali aj my, čo urobiť, koho potešiť, komu v dnešnej náročnej dobe pomôcť... Pán nám ukázal tých, ktorí sú mnohokrát znevažovaní, odsudzovaní a  ich práca je nepochopená. Rozhodli sme sa preto malým darčekom potešiť pracovníkov oddelenia ARO v trebišovskej nemocnici. Po krátkom stretnutí, prehodení pár slov a poprania si všetkého dobrého do budúcnosti, sme boli milo prekvapení svedectvom zdravotnej sestry. Práve v tento deň mala byť zaočkovaná, no veľmi sa bála, aká bude následná reakcia. Ráno v modlitbe prosila Pána, aby dnes mala možnosť stretnúť sa s kňazom, ktorý by jej dal požehnanie. Pán vypočul jej prosbu...

              Nech Pán na príhovor svätého Mikuláša nám daruje milosti viery a správnych rozhodnutí, aby sme mohli neustále svedčiť o Jeho dobrote a vzájomne sa povzbudzovali vo viere.

            • Stáž ERASMUS+ Praha

            • Po dlhom období pandémie sa konečne žiakom našej školy podarilo vycestovať na stáž v rámci projektu Erasmus+. S prísnymi protipandemickými opatreniami sa stáž realizovala v metropole Čiech, v Prahe. Žiaci odboru hotelová akadémia a kaderník tak dostali jedinečnú možnosť absolvovať zahraničnú prax v lukratívnych podnikoch v centre Prahy. Naši žiaci spolu s dozorom učiteľov boli ubytovaní v 3* hoteli – Comfort Prague City East, v dvoj- a trojlôžkových izbách so sociálnym zariadením na každej izbe. Mali zabezpečené raňajky a večere formou bufetových stolov. K dispozícii mali herňu, fitness centrum a spoločenskú miestnosť. Žiaci odboru hotelová akadémia a odboru kaderník vykonávali stáž v týchto hoteloch a podnikoch:  

              1. 4-hviezdičkový MOODs Boutique hotel – je to jedinečný designový hotel v centre Prahy len pár minút od Námestia republiky s veľkým obchodným centrom Palladium, Staromestkého námestia, Židovského mesta a množstva ďalších pamiatok.

              Žiaci Sylvia Balogová, Radka Zuščáková, Viliam Doboš a Peter Bezeg pracovali za barom, kde pripravovali miešané nápoje a kávy. Taktiež prestierali stoly na podávanie raňajok a obsluhovali hostí

              1. Jan Hotels je spoločnosť s rodinnou tradíciou, ktorá prevádzkuje niekoľko štvorhviezdičkových hotelov      v Prahe. Naši žiaci stážovali v hoteloch Duo, Leonardo a Carol. Hotel Duo je novo zrekonštruovaný štvorhviezdičkový komplex, ktorý ponúka svojim hosťom širokú škálu kvalitných služieb, okrem iného aj posilňovňu a bowlingové centrum.

              Žiaci Rebeca Múdra, Viktória Pačutová, Simona Jakubová, Samuel Šiňanský a Roland Magura pracovali za barom, v obsluhe a na recepcii.

              Hotel Leonardo je jedinečný boutique hotel nachádzajúci sa v historickej budove z 15. storočia len pár krokov od Karlovho mosta.

              Žiaci Slavomír Baňas a Melánia Kotľárová – pracovali ako concierge na recepcii a v obsluhe.

              Hotel Carol je oázou pokoja kde si môžete odpočinúť po náročnej prehliadke mesta. Nachádza s v ňom unikátny The Hummus Bar s ponukou stredomorskej kuchyne.

              Žiačka Nikola Kaščáková v tomto hoteli praxovala na recepcii.

              1. Hairthusiats je kadernícky salón v Prahe kde vykonávali stáž naši štyria žiaci odboru kaderník. Majitelia salónu sa rozhodli otvoriť prevádzku po mnohých štúdiách a praxe, zúčastnili sa množstva súťaží doma aj v zahraničí kde obsadzovali prvé miesta. Salón pracuje s vysoko kvalitnými produktmi prémiovej značky Authentic Beauty Concept.  V tomto salóne vykonávali stáž žiaci Alexia Piptová, Monika Tuchyňová, Viktor Tomko a Veronika Lucovičová.

              Vo svojom voľnom čase žiaci navštevovali kultúrno-historické pamiatky, akými sú Karlov most, Orloj, Pražský hrad, Václavské námestie, Múzeum voskových figurín, pozreli si históriu čokolád, Staromestské námestie, vystúpili na Vyhliadkovú vežu a absolvovali prehliadku mesta vyhliadkovým historickým vlakom. Súčasťou pobytu je aj víkendový program, kedy si žiaci zajazdili na motokárach.

              Táto stáž bola pre našich žiakov mimoriadne prínosná najmä kvôli tomu, že odpadla jazyková bariéra. Žiaci sa naučili pohybovať sa, orientovať vo veľkomeste, využívať moderné druhy mestskej hromadnej dopravy. Naučili sa samostatnosti, zodpovednosti nielen za seba, ale za kolektív. Spoločné aktivity ich naučili ako si organizovať život, zvýšila sa ich schopnosť empatie a tolerancie. Naučili sa komunikovať so zákazníkmi, hosťami, personálom, čím sa stali sebavedomejšími a skúsenejšími. Významným dokumentom, ktorý žiaci získali po absolvovaní tejto stáže je EUROPASS-MOBILITA, dokument  ktorý opisuje zručnosti, ktoré ste si rozvinuli počas konkrétneho obdobia mobility. Môže obsahovať informácie o vašej pozícii a úlohách, pracovných zručnostiach, jazykových zručnostiach, digitálnych zručnostiach, organizačných a manažérskych zručnostiach, komunikačných zručnostiach. Tieto zručnosti môžu byť veľmi cenné pri uchádzaní sa o pracovné miesta a prihlasovaní sa na kurzy v budúcnosti.

            • Gastronómia v obraze - projekt podporila Nadácia ZSE

            • V uplynulých týždňoch sme na našej škole realizovali výnimočný projekt pod názvom Gastronómia v obraze. Projekt Gastronómia v obraze priniesol iný spôsob vyučovania predmetov v odboroch Hotelová akadémia, Hostinský, hostinská, Spoločné stravovanie. Učitelia spoločne so žiakmi, ktorí boli režisérmi, scenáristami aj hercami natočili rôzne seriálové časti. Učiteľ bol v tomto projekte mentorom a odborným poradcom. Nápad zrealizovať projekt vznikol v zložitej situácii dištančného vzdelávania. Hlavným prínosom projektu je preto spôsob výučby najmä v situáciách, keď sa žiaci nemôžu z akýchkoľvek dôvodov zúčastniť vyučovania v škole. Realizáciou projektu ponúkame mnohým žiakom gastronomických odborov rôzne inštruktážne a náučne videá, ktoré si môžu pozrieť a ich prostredníctvom sa učiť kdekoľvek a kedykoľvek. V rámci projektu sme preto natočili rôzne častí seriálu, niektoré z prostredia Hotela Ačko a taktiež z prostredia cvičnej firmy Tokaj. Témou jednotlivých častí je objednávanie a rezervovanie hotelových služieb, riešenie sťažností, vzťah nadriadených a podriadených, pracovná náplň konkrétnych zamestnancov hotela. Ďalšie časti seriálu sú venované najmä téme ponuky vína aj čokolády, úlohe someliéra, čokolatiéra, pravidlám a zásadám práce barmana aj baristu. V častiach o varení a príprave nápojov vysvetľujeme podrobný postup základných procesov a činností v kuchyni pri varení konkrétnych jedál. Žiaci si môžu časti seriálu pozrieť na internete – prostredníctvom školského youtube kanálu - https://www.youtube.com/user/CSOSsvJOZAFATA/videos. Sme veľmi radi za možnosť tento projekt zrealizovať, opäť sa nám potvrdilo, že žiaci ak dostanú priestor sú tvoriví, kreatívni, majú skvelé nápady a hlavne sa učia vlastnou skúsenosťou. Vnímali sme skvelú a priateľskú atmosféru na jednotlivých hodinách, čo vnímame ako ďalší benefit tohto projektu. V mnohých videách sme zámerne urobili aj menšie chybičky, aby sme aj túto skutočnosť využili vo výučbe, kedy žiaci majú tieto chyby identifikovať a následne ich komunikovať. 

              Veľká vďaka patrí dvom výborným učiteľom na našej škole, ktorí prebrali záštitu nad týmto projektom a naplnili tak cieľ, ktorý bol stanovený. Ďakujeme za výborne odvedenú prácu a vedenie žiakov pri príprave scenárov, dialógov, rozdelení úloh, plánovaní a zabezpečení natáčacích dní, ďakujeme Ing. Martine Tirpákovej a Mgr. Pavlovi Fedákovi. Rovnako naša vďaka patrí žiačkam Aničke a Gabike, ktoré sprievodným slovom aj komentármi sprevádzajú diváka v jednotlivých videách. Ďakujeme aj všetkým žiakom, učiteľom a majstrom odborného výcviku, ktorí spolupracovali na príprave projektu v rôznych fázach a pri rôznych aktivitách.

              Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE.

              Prinášame Vám aj názor a skúsenosti z realizácie projektu od učiteľov:

              Mgr. Fedák:

              „Projekt gastronómia v obraze je jeden z tých projektov, ktoré sa oplatí zrealizovať. Tento výborný projekt ukázal všetko čo mal – spoluprácu medzi učiteľom a žiakom, žiakov medzi sebou, zručnosti a znalosti, ktoré sa naučili aj v tomto ťažkom covidovom období. Naozaj sme sa zamerali na širokú škálu gastronómie od varenia až po prípravu nápojov rôzneho druhu. Zo strany učiteľa som spozoroval, ktorý žiak sa na čo hodí, ktorého žiaka čo baví, dokonca i ktorú kuchyňu rád varí. Preto budem rád ak podobných projektov na našej škole bude viac a nie len v odbore gastronómie, ale aj iných odboroch, kde sa žiaci môžu realizovať a dokázať už teraz počas školských čias, že sa v živote nestratia.“

               

              Ing. Tirpáková:

              „Projekt Gastronómia v obraze naplnil stanovené ciele v plnom rozsahu. Študenti nadobudli nové zručnosti a vedomosti, zdokonalili sa v jednotlivých činnostiach súvisiacich s ich odborom. Realizáciou aktivít a prípadových štúdií z oblasti hotelového manažmentu získali študenti odborné vedomosti z oblasti rezervácií ubytovania, vyskúšali si jednotlivé štýly vedenia a riešili konflikty súvisiace s pracovnými činnosťami v hoteli. Výsledky jednotlivých aktivít v plnej miere reflektujú stanovené špecifické ciele projektu. Študenti získané vedomosti a zručnosti vedia uplatniť v profesionálnom raste. Výrazne sa posilnili komunikačné zručnosti žiakov, zvýšilo sa ich sebavedomie a možnosti uplatnenia sa v praxi. Všetky tieto vedomosti a zručnosti v pnej miere prispeli k formovaniu komplexnej osobnosti študenta. Z pohľadu vyučujúcich sa výrazne posilnila dôvera medzi študentom a učiteľom.“

            • Svetový deň cestovného ruchu 2021 - Cestovný ruch pre inkluzívny rast

            • Pandémia COVID-19 má obrovský sociálny a ekonomický dopad. Zasiahnuté sú rozvinuté aj rozvojové ekonomiky. A marginalizované skupiny a najzraniteľnejšie skupiny boli zasiahnuté najťažšie zo všetkých. Reštart turizmu pomôže naštartovať obnovu a rast. Je nevyhnutné, aby sa výhody, ktoré to prinesie, široko a spravodlivo užívali. Svetová organizácia cestovného ruchu (UNWTO) preto určila Svetový deň cestovného ruchu 2021 ako deň, ktorý sa má zamerať na „Cestovný ruch pre inkluzívny rast“. UNWTO ako špecializovaná agentúra OSN pre zodpovedný a trvalo udržateľný cestovný ruch vedie globálny sektor k inkluzívnej obnove a rastu. UNWTO zaisťuje, aby každá časť tohto odvetvia mala vo svojej budúcnosti slovo - vrátane komunít, menšín, mládeže a osôb, ktorým by inak hrozilo, že zostanú pozadu. Naša škola sa rozhodla zapojiť do aktivity k Svetovému dňu cestovného ruchu a prostredníctvom výzvy sme nafotili spolu so žiakmi II.H (Laura Stubnyová, Radka Zuščáková a Slavomíč Baňas) sériu foto s cieľom propagovať okres Trebišov. Ako destináciu, ktorá najviac potrebuje obnovu a rast sme si vybrali región Tokaj známy svojimi vzácnymi vínami. Takouto troškou chceme prispieť k zviditeľneniu nášho regiónu, k obnove kultúrnych tradícií a podporiť rast cestovného ruchu  s cieľom zvýšiť návštevnosť v našom regióne.

            • Lúčenie s absolventmi 2021

            • Absolventi študijných a učebných odborov sa lúčili v dňoch 14. 05. 2021 a 28.05.2021. V emotívnych príhovoroch si žiaci zaspomínali na prvé momenty na našej škole a svoj odborný rast počas štúdia, rovnako sa poďakovali za výborné podmienky aj rôzne možnosti realizácie počas štúdia. Žiakom sa prihovoril riaditeľ školy, pripomenul priebeh štúdia a rôzne aktivity, ktorých sa žiaci zúčastnili. Tým, ktorí dosiahli výborné študijné výsledky a aj reprezentovali školu patrili naviac slová chvály a uznania a riaditeľ školy ich odmenil vecnými darmi. Na záver duchovný správca školy povzbudil duchovným slovom a požehnal absolventom ich ďalšie kroky v živote. Všetkým absolventom v školskom roku 2020/2021 prajeme Božie milosti, veľa úspechov, zdravia a štastia v ich pracovnom aj súkromnom živote.

            • Lúčenie s absolventmi 2020

            • Lúčenie s našimi maturantmi a žiakmi učebných odborov sa konalo 17.6.2020 a 18.6.2020. V príhovoroch zástupcov žiakov, pána riaditeľa aj duchovného správcu dominovali najmä slová vďaky a uznania. Rovnako rezonovali aj slová, ktoré reflektovali na neštandardné vyučovanie a proces hodnotenia predmetov a maturitných, či záverečných skúšok počas obdobia, keď bola škola zatvorená. Veľmi radi sme odmenili žiakov s výbornými výsledkami, ako aj žiakov, ktorí v mimoriadnom období vzorne riešili rôzne zadania a v neposlednom rade žiakov, ktorí počas štúdia boli aktívni a úspešne reprezentovali našu školu. Všetkým naším absolventom v školskom roku 2019/2020 prajeme požehnané dni a mnoho úspechov v ich pracovnom aj súkromnom živote.

            • ODMENY PRE USILOVNÝCH A KREATÍVNYCH ŽIAKOV!!!

            • Milí žiaci, ďakujeme Vám, že sa aktívne zapájate do vyučovania na diaľku a zodpovedným prístupom plníte stanovené úlohy a zadania.

              V tomto mimoriadnom období nemôžeme uskutočniť podujatie LOGOS, v ktorom prezentujete svoj odbor, získané poznatky, či skúsenosti, ale aj svoje úsilie a kreativitu. Preto sme sa rozhodli (na základe návrhov jednotlivých učiteľov) odmeniť Vás za Vaše mimoriadne online vzdelávacie aktivity aj dosiahnuté výsledky.

              Vyberieme pätnástich z Vás, ktorí si hodnotné odmeny preberú pri prevzatí koncoročných vysvedčení.

            • Predvianočná sv. liturgia

            • 20.12.2019 Pred vianočnými prázdninami sme sa rozlúčili s našími žiakmi a kolegami slávnostnou sv. liturgiou, počas ktorej zneli spevy knažského zoskupenia Zboru sv. Jakuba. Po sv. litugii nám kňazi zo zboru viachlasne zaspievali piesne a koledy a spolu s našími kolegami zavinšovali do nadchádzajúcich sviatkov aj do nového roka. Následne sme vyhodnotili VIII. ročník súťaže vo varení vianočných špecialít a VIII. ročník tvorivých dielni, ktoré sa konali v predchadzajúci deň a víťazom v jednotlivých súťažiach odovzdali ceny.

            • Súťaž vo varení vianočných špecialít a vianočné tvorivé dielne

            • 19.12.2019 Predvianočné obdobie na našej škole je spojené s vôňou rôznych vianočných špecialít, inšpiráciou na vianočné dekorácie, či športovým zápolením. Tento rok sa konal už VIII. ročník súťaže. Mnohí žiaci sa zapojili a pripravili mnoho druhov vianočnej kapustnice, každej podľa vlastného osvedčeného receptu, pripravili aj rôzne iné jedlá, či vianočné nápoje. Mnohí sa zapojili do tvorby vianočných dekorácií, vyzdobili svoje triedy, alebo vytvorili krásne vianočné ozdoby. Ďalší sa zapojili do športovej súťaže vo futbale. Všetci tak prispeli k výbornej vianočnej atmosfére podujatia, za čo im patrí veľká vďaka. 

            • Dar - 3D tlačiareň

            • 6.12.2019 spoločnosť Tatravagónka, a.s., Trebišov, s ktorou spolupracujeme v systéme duálneho vzdelávania, darovala našej škole 3D tlačiareň, ktorú budeme radi využívať vo vyučovacom procese technických odborov. Za tento hodnotný dar veľmi pekne ďakujeme.

            • Mikuláš vo vojenskom útvare

            • 5. 12. 2019 sme ako každý rok, na pozvanie duchovného správcu, navštívili Vojenský útvar 1101 v Trebišove. Krátkym programom, ktorý si pripravili žiaci našej školy, sme spestrili predmikulášsky večer a potešili deti vojakov. Tie s netrpezlivosťou a rozžiarenými očami očakávali príchod sv. Mikuláša. Privítali ho veľkým potleskom a pripravili si pre neho nádherné básne a piesne.

            • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

            • 20.11.2019 sa uskutočnilo školské kolo OAJ. Do tohto kola boli vybratí najlepší a najtalentovanejší žiaci z odboru hotelová akadémia. Žiaci súťažili  v nasledovných kategóriách. Kategória 2A, ktorá zahŕňa žiakov 1. a 2. ročníkov hotelovej akadémie s dotáciou viac ako 3 hodiny týždenne. Zúčastnené žiačky: Melánia Kotľárová, Viktória Kičová, Stanislava Dučová a Monika Zádoriová. V kategórii 2B súťažili žiaci 3. a 4. ročníkov HA s rovnakou týždennou dotáciou: Dávid Vasiľ, Joachim Varga, Zselenák Fabián,Sofia Džerengová,  Chovancová A., Tóthová Ester. Keďže do týchto kategórií sú zahrnutí aj žiaci gymnázií majú naši žiaci na okresnom kole silnú konkurenciu, a tak aj napr. piate miesto na okrese je pre nich veľký úspech, na ktorý potom prihliadame aj na maturitných skúškach. Poslednou súťažnou kategóriou je 2D, ktorá zahŕňa žiakov bez vekového rozlíšenia, ale s dotáciou 3 hodiny a menej. V tejto kategórii sa zúčastnili žiačky 4. H triedy: Alexandra Zelvayová, Gabriela Maďarová a Nikola Illéšová. Súťažiaci sa museli najprv popasovať s posluchom, ktorý im prečítali členovia skúšobnej komisie: Mgr. Radovan  Hudec a RNDr. Kamila Derner Harčová. Po tejto časti pokračovali žiaci písomným testom z gramatiky, slovnej zásoby a čítania. V závere súťaže si žiaci mohli na maturitnej úrovni otestovať svoje komunikačné zručnosti pri tvorbe „Picture story“ a „Role Play“ na zadané témy. Po spočítaní bodov získaných v písomnej a ústnej časti nasledovalo vyhodnotenie a odovzdávanie diplomov za prvé miesta v školskom kole. V kategórii 2B zvíťazil Joachim Varga z 3. H. Zo zvyšných dvoch kategórií máme dve úspešné riešiteľky na postup do okresného kola, a to: v kategórii 2A: Melániu Kotľárovú z 1. H a v kategórii 2D: Gabrielu Maďarovú zo 4. H. Týmto žiačkam prajeme, aby podali, čo najlepší výkon v okresnom kole, ktoré sa bude konať 15. januára 2020 na Gymnáziu Ľ. Štúra v Michalovciach.

            • Pomôžme si navzájom 2019

            • 3.12.2019   Už niekoľko rokov navštevujú žiaci našej školy  odboru kaderník, cukrár a krajčírka v predvianočnom období klientov Zariadenia opatrovateľskej služby Prameň nádeje v Trebišove, ktorý organizačne zabezpečuje ÚS ČK. Na túto tradíciu sa nezabudlo ani v tomto roku. Cukrári napiekli voňavé koláčiky, krajčírky ušili krásne vianočné obrúsky na nočné stolíky, kaderníci si zbalili nástroje na strihanie. Takto vychystaní navštívili klientov zariadenia. Po zvítaní sa kaderníčky pustili do práce a každý, kto mal záujem si mohol dať ostrihať vlasy. Cukrári a krajčírky rozdali svoje výrobky. Osoh zo stretnutia mali obe strany. Klienti okrem toho, že dostali darčeky, prišli do kontaktu s mladými ľuďmi a to určite ich život v zariadení oživilo. Žiaci videli ako žijú ľudia vyššieho veku, ktorí sú odkázaní na pomoc iných. Pochopili, že aj takáto forma pomoci má význam. Na realizáciu projektu finančne prispelo vedenie školy. V mene klientov zariadenia Prameň nádeje ďakujeme.

            • Baristický kurz

            • 25. 11. – 28.11. 2019 sa na našej škole uskutočnil baristický kurz vedený baristom Oldřichom Holišom z Academy of coffee. Kurzu sa zúčastnilo osemnásť žiakov. Počas kurzu získali mnohé informácie o káve, dozvedeli sa o jej histórii, pestovaní, zbere, dovoze, pražení, mletí. Ďalej sa žiaci naučili pracovať s mlynčekom, správne nastavovať kávovar, pripravovať espresso, speniť mlieko a pripravovať cappuccino. Baristický kurz ukončili všetci žiaci písomnou a praktickou skúškou a následným získaním certifikátu.

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola služieb a priemyslu sv. Jozafáta, Trebišov
      • skola@csostv.sk
      • 056/66 702 11
      • Komenského 1963/10 075 01 Trebišov
      • Slovenská Republika
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje