Najnovšie
Novinky
Výberové konanie - riaditeľ školy
- 6. 6. 2022
- Výberové konanie - riaditeľ školy: Čítať viac
Gastronómia 21. storočia
- 31. 5. 2022
- 25
Projekt odboru hotelová akadémia - text pripravujeme
- Gastronómia 21. storočia: Čítať viac
Lúčenie maturantov
- 31. 5. 2022
- 31
- Lúčenie maturantov: Čítať viac
Súťaž Kaderník Medzibodrožia
- 31. 5. 2022
- 38
SOŠ techniky a remesiel v Kráľovskom Chlmci zorganizovala 20.5.2022 už V. ročník kaderníckej súťaže KADERNÍK MEDZIBODROŽIA pre stredné školy a pre odborníkov kaderníckych remesiel.
Každá súťaž je oslavou svojho remesla. Nie je však len ukážkou praktických zručností. Vidieť krásne a nápadité účesy doplnené líčením a vhodným oblečením je veľmi príjemným zážitkom pre diváka, súťažiaci predvedie svoje umenie, predstavivosť, schopnosť pracovať v časovom strese a pod dohľadom poroty...
- Súťaž Kaderník Medzibodrožia: Čítať viac
Erasmus+ EGER – mesto plné hviezd
- 28. 4. 2022
- 68
Legenda o odvážnom Istvánovi Dobóovi, hradnom kapitánovi tohto statočného mesta, bola pre nás lákadlom vybrať sa na zahraničnú stáž v rámci projektu Erasmus+ práve do maďarského mestečka Eger. Toto mesto neďaleko slovenských hraníc ponúklo našim žiakom neuveriteľné možnosti vyskúšať si a zdokonaliť sa vo svojich zručnostiach v tých najlepších podnikoch. Desať žiakov odboru hotelová akadémia praxovalo tri týždne v reštauráciách a hotely v centre mesta a štyria žiaci odboru autoopravár-mechanik praxovalo v autoservise nachádzajúcom sa neďaleko mesta. Žiaci odboru hotelová akadémia pracovali v týchto podnikoch cestovného ruchu:
- Erasmus+ EGER – mesto plné hviezd: Čítať viac
Slow food fest - fašiangová zabíjačka
- 18. 2. 2022
- 35
V dňoch 16. – 17. februára 2022 sa na SOŠSaP sv. Jozafáta konala gastronomická prehliadka vo forme súťaže pre žiakov, ale aj so zapojením verejnosti. Zorganizovanie festivalu a predstavenie hnutia Slow food ako reakciu na globalizáciu v gastronómii s dôrazom na podporu miestnej regionálnej kuchyne, so zachovaním pestrosti chutí, s využitím surovín a technológií pri príprave jedál typických pre daný región sa uskutočnilo pod vedením Ing. M. Tirpákovej a Mgr. P. Fedáka. Cieľom bolo naučiť sa vážiť si kultúrne dedičstvo vo forme kultúry kuchyne a stolovania. Zároveň išlo o prepojenie tradičnej a modernej kuchyne s trendom využitia zdravých surovín pri príprave tradičných pokrmov ako je plnená kapusta, zabíjačkové špeciality, lečo, kvaka, vínne listy a pod. Celý proces aktivít začal už pomaly zabudnutou tradíciou klasickej domácej zabíjačky. Potom nasledovala príprava jedál a
- Slow food fest - fašiangová zabíjačka: Čítať viac
- Nadštandardné vybavenie
- Učebne a dielne vybavené modernými technológiami
- Odborná prax
- Prax v zahraničí a v partnerských podnikoch
- Široká ponuka štúdia
- Študijné odbory
Učebné odbory
Nadstavbové štúdium