• AKTIVITY, WORKSHOPY, PODUJATIA PRE VŠETKY VEKOVÉ KATEÓRIE

      • SME CENTRUM ODBORNÉHO VZDELÁVANIA A PRÍPRAVY PRE GASTRONÓMIU, HOTELIÉRSTVO A CESTOVNÝ RUCH

        Aktivity centra realizujeme priebežne, pre termíny a viac informácií sledujte našu web stránku a sociálne siete našej školy.
        • Nadštandardné vybavenie
        • Učebne a dielne vybavené modernými technológiami
        • Odborná prax
        • Prax v zahraničí a v partnerských podnikoch
        • Široká ponuka štúdia
        • Študijné odbory
          Učebné odbory
          Nadstavbové štúdium
    • Novinky

        • LOGOS 2024

        • 9. 5. 2024
        • Súťaž LOGOS, v ktorej žiaci našej školy v jednotlivých tímoch prezentujú svoje schopnosti, zručnosti, kreativitu aj usilovnosť sa konala už 11-krát. Jednotlivé tímy opäť nesklamali a pripravili nielen chutné jedlá, nápoje a dezerty, ale predviedli aj kadernícke služby, alebo služby strojárov. Všetkým tímom, ktoré sa zapojili do súťaže krásne ďakujeme a blahoželáme k skvelým výkonom, ktorými ste zaujali aj hodnotiacu komisiu. Vyhodnotenie súťaže a hodnotné ceny odovzdáme už čoskoro.

        • LOGOS 2024: Čítať viac
        • Šúťaž kaderníkov

        • 9. 5. 2024
        • 23.4.2024 sa konal už VII. ročník súťaže kaderníkov KADERNÍK MEDZIBODROŽIA, ktorú zorganizovala SOŠ techniky a remesiel v Kráľovskom Chlmci. Súťaže v kategórii "Minnie Mause" sa zúčastnila aj naša žiačka III.C triedy Laura Baloghová a so svojim účesom získala krásne 2. miesto. Laura sa na súťaž pripravovala pod vedením pani majsterky Chapčákovej. Obom k úspechu srdečne gratulujeme a prejeme veľa ďalších tvorivých nápadov.

        • Šúťaž kaderníkov: Čítať viac
        • Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole - 5. časť - Zdravé jedlá a nápoje v školskom bistre

        • 25. 4. 2024
        • V 5. časti žiaci pripravili tieto jedlá:

          1. Jahodovo-rebarborové crumble s bielym jogurtom

          2. Staročeskú kulajdu

          3. Sous vide kuracie roládky s bylinkovým fášom a šampiňónmi, quinoa s pečenou paradajkou a bylinkovým pestom, persiladu

          4. RAW slivkovo-makový koláčik

          Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole je zameraný na moderný spôsob výučby gastronomických predmetov na strednej škole. Cieľom projektu je poukázať na iný, než tradičný spôsob výučby gastronomických predmetov, rovnako poukázať na dôležitosť komunikácie v gastronomický službách. V podstatnej miere sa v rámci projektu budeme venovať zdravým jedlám, zdravým nápojom, naučíme mladých ľudí, aby si tieto zdravé jedlá a nápoje vedeli pripraviť aj v domácnostiach. Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE. Ďakujeme.

        • Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole - 5. časť - Zdravé jedlá a nápoje v školskom bistre: Čítať viac
        • Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole - 4. časť - Slávnostný obed

        • 25. 4. 2024
        • V tejto časti žiaci uvarili:

          1. Paštétu - srnčí chrbát z kuracej pečene v slaninkovom kabátiku, podávané s citrónovou majonézou, jarnými bylinkami a domácim chlebom

          2. Jarný kurací vývar veloute s terinou z údenej zeleniny

          3. Grilované kuracie stehienka, baby zemiaky, glazovaná mrkva so špargľou, kaša z jarného hrášku, demi glace

        • Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole - 4. časť - Slávnostný obed: Čítať viac
        • Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole - 3. časť - Regionálne jedlá

        • 25. 4. 2024
        • V tejto časti žiaci pripravili:

          1. Cuketové placky pečené v rúre

          2. Fit plnenú kapustu hovädzím mäsom a bulgurom

          3. Špaldové lokše plnené makom a kyslou kapustou

          4. RAW štedrák

          Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole je zameraný na moderný spôsob výučby gastronomických predmetov na strednej škole. Cieľom projektu je poukázať na iný, než tradičný spôsob výučby gastronomických predmetov, rovnako poukázať na dôležitosť komunikácie v gastronomický službách. V podstatnej miere sa v rámci projektu budeme venovať zdravým jedlám, zdravým nápojom, naučíme mladých ľudí, aby si tieto zdravé jedlá a nápoje vedeli pripraviť aj v domácnostiach. Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie ZSE. Ďakujeme.

        • Projekt Zdravie na tanieri, krása na stole - 3. časť - Regionálne jedlá: Čítať viac
        • Praktická časť odbornej zložky - Hotelová akadémia

        • 19. 4. 2024
        • Slávnostný obed spojený s odborným workshopom pri príležitosti praktickej časti maturitnej skúšky sa konal v tomto školskom roku v historickej budove Múzea Trebišov. Výnimočný zážitok plný nádherne pripraveného stolovania, skvelých jedál a nápojov, profesionálnych výkonov a perfektnej organizácie zažili členovia maturitnej komisie a pozvaní hostia. Žiaci V.H triedy pripravili úžasné podujatie, na ktorom ponúkali 5-chodové menu završené špeciálnym dezertom, ktorý prezentovali priamo pred hosťami. Rovnako pripravili prezentáciu o možnostiach a príležitostiach cestovného ruchu v Tokajskej oblasti.Všetci prítomní zhodnotili veľmi pozitívne ich prístup a výkony. Na našich hotelovkárov sme veľmi, veľmi hrdí, uvedomujúc si, že úsilie pedagógov odovzdať odborné vedomosti a skúsenosti na vyučovacích hodinách a odbornom výcviku doslova prinieslo svoje ovocie.

        • Praktická časť odbornej zložky - Hotelová akadémia: Čítať viac
    • Partneri

      • {#1508} 1
      • {#1508} 2
      • {#1508} 3
      • {#1508} 4
      • Kontakty

        • Stredná odborná škola služieb a priemyslu sv. Jozafáta, Trebišov
        • 056/66 702 11
        • Komenského 1963/10 075 01 Trebišov Slovakia
        • Slovenská Republika
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje